Ποιοι είμαστε

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας!

Η εταιρεία “Φροντίδα Ζωής – ΑΦΟΙ ΚΟΥΜΑΝΑΚΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.” ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί την πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα μας που ασχολείται με την φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Σκοπός της εταιρείας μας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν ανακούφιση και ξεκούραση από την καθημερινότητα. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με φιλοδοξία να επεκταθούμε όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά και στις καρδιές όλων αυτών που μας χρειάζονται.

Το προσωπικό μας απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στους προκειμένου να νιώσουν καλύτερα οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.

Η έμπνευσή μας πηγάζει από την αυθόρμητη ευγένεια των καθημερινών ανθρώπων προς τους ηλικιωμένους ή τα άτομα με αναπηρία, σε πράξεις όπως το να δώσουν την θέση τους στο λεωφορείο ή την προτεραιότητά τους σε κάποια σειρά αναμονής. Αποφασίσαμε να ενστερνιστούμε αυτές τις ενέργειες και να τις κάνουμε να ανθίσουν σε κάθε διάσταση της ζωής αυτών των ανθρώπων.

Το σκεπτικό μας

Οι στατιστικές για τη γήρανση του πληθυσμού και το προσδόκιμο όριο ζωής είναι αποκαλυπτικές και αφορούν ολόκληρο τον κόσμο. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, δηλαδή άτομα άνω των 65 ετών, αποτελούν το 18% του πληθυσμού της χώρας μας, με προοπτική το 2030 να αυξηθεί κατά 10%. Παράλληλα, ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας μας (ηλικίας 15-64 ετών) θα μειωθεί από το 67,7% του συνολικού πληθυσμού σήμερα στο 54,7% το 2050 και τα άτομα τρίτης ηλικίας (άνω των 65 ετών) θα αυξηθούν από το 17,9% του συνολικού πληθυσμού σήμερα, στο 33,1% το 2050. Αυτά σημαίνουν ότι οι Έλληνες άνω των 65 ετών, που σήμερα αναλογούν στο 26,4% του συνόλου των εργαζομένων, το 2050 θα αναλογούν στο 60,4%.

Η «Φροντίδα Ζωής» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ο πυρήνας δημιουργίας της βασίζεται στην επιτακτική και αυξανόμενη στην εποχή μας ανάγκη της φύλαξης και φροντίδας των ηλικιωμένων αγαπημένων μας προσώπων. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα λιγοστά περιθώρια ελεύθερου χρόνου που αφήνει μοιάζει σα να προσπερνά αυτούς τους ανθρώπους και να αφήνει όλους εμάς που έχουμε την ευθύνη τους με ένα μόνιμο συναίσθημα έγνοιας και αμφιβολίας για το επίπεδο υπηρεσιών και χρόνου που τους προσφέρουμε.

Η κοινή πεποίθηση που ενώνει και ενεργοποιεί όλους εμάς στη «Φροντίδα Ζωής» που αποφασίσαμε να ενώσουμε τον επαγγελματισμό μας με τη διάθεσή μας για προσφορά, είναι να ξαναδώσουμε το χαμόγελο σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα προσφέροντάς τους μια αξιοπρεπή διαβίωση στο δικό τους οικείο περιβάλλον με τη μέγιστη δυνατή αυτονομία μακριά από το φόβο της μοναξιάς και ενός αδιάφορου και καμιά φορά επώδυνου αύριο.

Scroll to Top